Предложени поправки в руския закон за гражданството ще позволят отнемане на

...
Предложени поправки в руския закон за гражданството ще позволят отнемане на
Коментари Харесай

Русия ще отнема гражданство за държавна измяна и дискредитиране на армията

Предложени ремонти в съветския закон за поданството ще позволят отнемане на добито гражданство за държавна измяна и дискредитиране на военната интервенция в Украйна, оповестява " Ройтерс ".

Малко откакто изпрати армията си в Украйна преди година, Русия вкара широкообхватни закони за военно време, с цел да заглуши гласовете на несъгласието. Оттогава тя затяга цензурата.

Москва назовава дейностите си в Украйна " специфична военна интервенция ", до момента в който Киев и съдружниците му настояват, че това е евфемизъм за пълномащабна експанзия за присвояване на земя.

Поправките за отнемане на поданство на лицата, които са го придобили, се отнасят до " държавна измяна, дискредитираща специфичната военна интервенция ", разясни Константин Затулин, първи заместник-председател на парламентарната комисия по въпросите на Общността на самостоятелните страни (ОНД).

Предложените промени са импортирани в комисията.

Оперативно-наблюдателно дело е основана през 1991 година от Русия и група някогашни руски републики. По данни на Министерството на вътрешните работи на Русия през 2022 година над 691 000 души са получили съветско поданство, като близо половината са от страните от Оперативно-наблюдателно дело.

Вчера долната камара на съветския парламент - Държавната дума, прие корекция към законопроекта, която планува санкции за лицата, приети за отговорни за дискредитиране на " доброволчески " групи, воюващи в Украйна

Кремъл твръди, че болшинството от руснаците поддържат неговите дейности в Украйна и изследванията на публичното мнение поддържат това изказване.

Стотици хиляди, които не са съгласни с решението или се опасяват от военна работа, обаче избягаха от страната, а тези, които останаха, рискуват да бъдат вкарани в пандиза, в случай че се одобри, че са дискредитирали армията.

" Дискредитирането " на въоръжените сили може да бъде осъдено с до пет години затвор, а за съзнателно разпространение на погрешна информация за тях може да бъдат присъдени до 15 години отнемане от независимост.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР